- 15.8.2002 -
Rally Finland keskeytyi tekniikkavikaan

Oululaisen Marko Ipatin ja kartanlukija Kari Kajulan urakka Suomen MM-rallissa kesti tällä kertaa neljä erikoiskoetta. Mitsubishi Lancerin turbo rikkoontui kolmannen erikoiskokeen alussa. He joutuivat ajamaan rikkinäisellä autolla hitaasti vielä seuraavan erikoiskokeen ja sen jälkeen he olivatkin jääneet N-ryhmän kärjestä lähes 10 minuuttia. "Ero kärkeen oli jo niin suuri, että ei ollut mitään mieltä jatkaa. Kaksi ensimmäistä EK:ta meni ihan mukavasti", kertoi Ipatti.


- 5.8.2002 -
Ipatti hakee voittoa Rally Finlandista

Oululainen Marko Ipatti lähtee Neste Rally Finlandiin kovin tavoittein. Toissavuoden Englannin rallisarjan mestari Marko Ipatti on ilmoittautunut tänä vuonna N-ryhmän MM-sarjaan, johon Jyväskylän seudun rallikin kuuluu. Tähän mennessä hän ei ole kuitenkaan startannut kuin Ruotsin MM-rallissa, jossa hän saalisti kolmanneksi korkeimmat pisteet. MM-pisteitä saavat ainoastaan sarjaan ilmoittautuneet kuljettajat. Vaikka suurimman pistesaaliin nappaaminen ei välttämättä vaadikaan koko Rally Finlandin N-ryhmän voittoa, Ipatti ei aio tyytyä Mitsubishi Lancerin ohjaimissa varmistelemaan.

- Vaikka ajetaankin MM-pisteistä, niin kisan ryhmän voitto on ehdoton tavoite. Kakkos- ja kolmostilathan olen jo täältä saavuttanut. Tänä vuonna kun olen vielä päättynyt ajaa maaliin asti, virnuilee Ipatti. Viime vuonnahan hänen matkansa päättyi viimeisenä kilpailupäivänä vauhdikkaaseen ulosajoon kärkitiloilta ja kilpa-auto romuttui täysin. Oulainen osallistuu Suomen MM-ralliin jo kahdeksatta kertaa. Kartanlukijana hänellä on tuttuun tyyliin Kari Kajula. Lähtönumerona heillä on 67, joskin he starttaavat MM-pisteitä hamuavien joukossa eli 47:nä. – Vaikka viimeisin kisastartti onkin Ruotsin rallista, niin monien testien ansiosta ajotuntuma on hyvä eli täysillä lähdetään alusta pitäen, päättää Ipatti.


- 3.2.2002 -
Ipatti MM-pisteissä kolmantena

Oulun Marko Ipatti ja kartanlukija Kari Kajula aloittivat Ruotsin MM-rallin pienien ongelmien myötä verkkaisesti. Sijoituksen erikoiskokeilla vaihtelivat N-ryhmässä kymmenen molemmin puolin. Ensimmäisen kilpailupäivän ja viiden erikoiskokeen jälkeen Ipatti oli Mitsubishi Lancerilla ryhmän yhdeksännellä tilalla reilu kaksi minuuttia johtavasta Ruotsin Stig-Olov Walfridsonista. N-ryhmän MM-sarjaan ilmoittautuneista kuljettajista Ipatti oli neljäntenä.

- Ei kyllä oikein olla tyytyväisiä sijoitukseen. Alkumatkasta oli vähän ongelmia kaasuläpän kanssa eikä rengaskaan ole toiminut toivotulla tavalla. Yötauolla täytyy keksiä jotain. Vähintään Sohlberg:in aikoihin pitäisi pystyä, kertoi Ipatti.

Toisena kilpailupäivänä Marko Ipatille alkoi meno maistumaan. - Aamun ensimmäiselle pätkälle valitsimme väärät renkaat, mutta sitten kaikki meni paremmin. Autokin toimi hienosti. Pisteitä kerääviä kuljettajia on edellä kaksi ja niitä lähtään varmasti huomenna tavoittamaan, kertoi Ipatti päivän päätteeksi. Ipatin erikoiskoeajat olivat koko päivän N-ryhmän kymmenen parhaan joukossa. Yhdentoista ajetun erikoiskokeen jälkeen Ipatti oli N-ryhmän seitsemäntenä kolmisen minuuttia johtavasta tallikaveri Juha Kankaasta. N-ryhmän MM-pisteitä saalistavista kuljettajista johdossa oli Suomen Kristian Sohlberg ennen Japanin Toshihiro Araita ja Marko Ipattia.

Rallin viimeisenä kilpailupäivänä Ipatti piti sijoituksensa. Hän onnistui saavuttamaan N-ryhmän MM-pisteitä jahtaavien kuljettajien kärkeä puolisen minuuttia, mutta matka loppui kesken. Ipatti saalisti Mitsubishi Lancerilla avauskilpailusta näin kolmanneksi korkeimmat pisteet. N-ryhmän kokonaiskilpailussa hän sijoittui kuudenneksi.

- Korkeammalle tähdättiin, mutta matka loppui nyt kesken. Toisen pätkän peruminen oli meidän kannalta huono juttu. Ensimmäisen päivän rengasongelmien vuoksi kärki ehti turhan kauas. Tärkeintä kuitenkin on, että pistesaldo on avattu. MM-sarjassa on kova taso, joten kovaa joutuu vielä kauden aikana menemään. Tänään ei ollut mitään ongelmia. Keli oli todella vaikea. Lämmintä oli välillä 15 astetta ja tiet olivat aivan sohjossa, kertoi Ipatti kisan päätteeksi.

Suurimman pistesaaliin otti Suomen Kristian Sohlberg Mitsubishillä. Toinen oli Subarun tehdastiimissäkin ralleja ajanut Japanin Toshihiro Arai Subaru Imprezalla. Ipatin ja Arain välinen ero maalissa oli parisenkymmentä sekuntia. Seuraava N-ryhmän MM-osakilpailu ajetaan maaliskuun alussa asfalttipinnalla Korsikassa.

N-ryhmän MM-pisteet ensimmäisen osakilpailun jälkeen:
Kristian Sohlberg 10
Toshihiro Arai 6
Marko Ipatti 4
Alex Fiorio 2
Martin Rowe 1


- 20.1.2002 -
Ipatti mukaan N-ryhmän MM-sarjaan

Toissavuoden Britannian rallisarjan mestari oululainen Marko Ipatti osallistuu kaudella 2002 N-ryhmän Production Car MM-sarjaan. Hän ajaa Rally-Rent Europen väreissä Mitsubishi Lancerilla Ruotsin, Korsikan, Kyproksen, Suomen, Uudenseelannin ja Australian MM-rallit.

Tämän sarjan osallistujien täytyy nimetä kuusi osakilpailua kahdeksasta. Ipatti pudotti omalta listaltaan Safari-rallin ja Argentiina-rallin pois.

- Tavoitteet ovat korkealla ja nimenomaan MM-sarjassa. Kultaa olen jo saavuttanut SM-tasolta sekä Britannian rallimestaruusarjasta, joten suunta on luonnollisesti MM-sarjaan.

Ipatin vierellä jatkaa monivuotinen kartanlukija Kari Kajula.


KAUDEN 2001 UUTISET
KAUDEN 2000 UUTISET
KAUDEN 1999 UUTISET
KAUDEN 1998 UUTISET