- 19.09.1999 - MANX-RALLI

Keskeytys Manx-rallissa

Marko Ipatin kisa Opel Corsa Maxi KIT:illä Manx-rallissa päättyi toisen kilpailupäivän ensimmäiselle erikoiskokeelle. Auto osui kiveen ja vaurioitui keskeytyskuntoon. Ensimmäisenä päivänä kilpailu sujui mukavasti, sillä Marko oli oman luokkansa toisena ja yleiskilpailun 20. Auto ei ollut silti täydellisessä säädössä, sillä kilpuri oli kuskin mukaan vaikeasti ajettava. Markon kartanlukijana oli tällä kertaa SM-sarjassa isossa A-ryhmässä ajavan Jouni Ahvenlammen vakiokartturi Teppo Leino.

Manx-ralli oli tällä kertaa vaikea myös muillekin suomalaisille, sillä Tapio Laukkanen ja Toni Gardemeister joutuivat keskettämään ulosajon takia ensimmäisenä kilpailupäivänä. Jarmo Kytölehto keskeytti tekniseen vikaan seitsemännellä erikoiskokeella. Manx-ralli oli tämän vuoden Englannin mestaruussarjan viimeinen osakilpailu.


- 22.08.1999 - NESTE RALLY FINLAND

Epäonni jatkuu edelleen

Oululaisen Marko Ipatin ja kartalukija Kari Kajulan epäonni rallikisoissa jatkuu edelleen. Parin kilpailu Suomen MM-rallissa Neste Rally Finlandissa käynnistyi perjantaina erittäin hyvin. Päivän seitsemällä erikoiskokeella saaliina oli neljä luokan pohja-aikaa ja päivän päätteeksi hallussa oli luokkajohto. Toisen kilpailupäivän ensimmäisellä erikoiskokeella onni kuitenkin kääntyi. Tiukassa mutkassa Opel Corsa Maxi Kit:in yhden renkaan pyöränpultit katkesivat ja matkanteko loppui samaan paikkaan renkaan puuttumisen vuoksi.

Ipatin ja myöskin Englannin rallisarjaa kiertävän Marko Rämäsen välille oli syntymässä todella mielenkiintoinen taistelu luokkavoitosta. Kilpakumppanusten ajat erikoiskokeilla olivat erittäin tasaisia ja ensimmäisen päivän jälkeen eroa Ipatin hyväksi oli ainoastaan vajaat kymmenen sekuntia. Rämänen ajaa tälle kaudelle valmistunutta Citroen Saxo VTS Kit Car kilpuria. Myöskin Rämänen joutui lopulta keskeyttämään tekniikkaongelmien vuoksi.

NESTE RALLY FINLAND KOTISIVU


- 19.08.1999 - NESTE RALLY FINLAND

Kit-Corsan ensikisa Suomessa

Viime ja tällä kaudella Englannin avointa rallimestaruussarjaa kiertänyt Marko Ipatti kartanlukijaan Kari Kajula starttaavat perjantaina Jyväskylän keskustasta Opel Corsa Maxi KIT -kilpurilla. Corsa Maxi KIT esiintyy nyt ensimmäistä kertaa kilpailussa Britteinsaarten ulkopuolella.

Englantilainen Wizard Motorsport kilpatalli valmisti auton tälle kaudelle ja tähän mennessä laitteessa on esiintynyt erilaisia uudelle kilpa-autolle ominaisia ongelmia. Nähtäväksi jää, miten auto kestää rankan kolmen päivän höykytyksen Keski-Suomen vauhdikkailla teillä. "Auto on toimiessaan nopea ja olemme saaneet kehitettyä sitä paljon tämän kauden aikana, joten luottavaisin mielin kisaan lähdetään". Kertoo Ipatti, jolla on Suomen MM-rallista hyviä sijoituksia edellisvuosilta mm. N-ryhmän Mitsubishin ohjaimissa. Ipatin ja Kajulan lähtönumerona on 67.

NESTE RALLY FINLAND KOTISIVU


- 1.08.1999 - STENA LINE ULSTER-RALLI

Kisa Pohjois-Irlannissa päättyi tekniikkapulmiin

Marko Ipatti kartanlukijanaan Kari Kajula joutuivat keskeyttämään viikonloppuna ajetussa Stena Line Ulster Rallissa ensimmäisenä kilpailupäivänä. Keskeyttämisen syynä oli tälläkertaa Opel Corsa KIT CAR:in bensapumppujen hajoaminen neljännen erikoiskokeen jälkeen. Ensimmäinen pumppu hajosi kesken kakkospätkän mutta pari pääsi taipaleen loppuun. Neljännen erikoiskokeen lopussa lopussa kilpuri alkoi hyytymään ja sammui lopulta seuraavalla siirtymällä toisenkin pumpun petettyä. Pari ehti ajaa yhdet luokkapohjat ennen keskeytystä.

STENA LINE ULSTER RALLIN KOTISIVUT


- 29.07.1999 - STENA LINE ULSTER-RALLI

Corsalla Pohjois-Irlanti ralliin


Happy Beach asfalttisprintissä Vaalassa hakemassa hieman asfalttituntumaa.
Marko Ipatti ja kartanlukija Kari Kajula starttaavat perjantaina 30.7. Opel Corsa KIT CAR:illa Stena Line Ulster ralliin. Ulster-ralli ajetaan Pohjois-Irlannissa kaksipäiväisenä kisana. Rallin keskupaikkana on Belfast. Perjantain ja lauantain aikana ajetaan 20 asfalttipintaista erikoiskoetta. Ralli alkaa perjantaina klo 15.30 Suomen aikaan ja päättyy lauantaina klo 17.30.

Marko jätti viime osakilpailun Seat Jim Clark Memorial Rallin väliin, kun englantilaistiimi testasi ja kehitti tälle kaudelle valmistunutta kilpuria. Samalla autolla on tarkoitus myös osallistua Suomen MM-osakilpailuun Neste Rally Finlandiin elokuun lopulla, jolloin "kitticorsa" on kisassa Suomessa ensimmäisen kerran. Asfalttituntumaa Marko haki edellisviikonloppuna ajamalla Happy Beach asfalttisprintissä A-ryhmäläisellä Opel Astra-ralliautolla. Tuloksena spritteihin erikoistuneen kaluston seassa oli yleiskilpailun 11. ja oman luokan kuudes tila.

STENA LINE ULSTER RALLIN KOTISIVUT


- 12.06.1999 - SKOTLANTI-RALLI

Epäonninen Skotlanti-ralli

Marko Ipatin ajot tämän vuoden Englannin rallimestaruussarjassa eivät ota onnistuakseen. Perjantaina ajetun Skotlantirallin ensimmäisenä päivänä Ipatin ja kartanlukija Harri Kiesin matka päättyi jo ennen lähtökoroketta. Opel Corsa KIT CAR:ista katkesi jakohihna ja moottori vaurioitui lievästi.


KIT-CORSA herättää mielenkiintoa katsastuspaikalla.

Viimen vuoden brittisarjan N-ryhmän voittaja Ipatti sai tälle kaudelle kilpuriksi Wizard-motorsportin valmistaman maailman ensimmäisen Opel Corsa Maxi KIT CAR:in. Ensimmäinen osakilpailu jäi väliin, kun kalusto ei valmistunut ajoissa ja toinenkin osakisa meni lähinnä testatessa uutta tekniikkaa ja tuloksena olikin keskeytys tekniikkaongelmien takia.

Kaksi viikkoa sitten brittitiimi toi auton Ouluun säädettäväksi ja testattavaksi. Monia autossa aiemmin ilmenneitä ongelmia saatiinkin korjattua, mutta loppujen lopuksi testit päättyivät murheellisesti. Autosta rikkoontui ohjausakseli noin sadan kilometrin tuntivauhdissa ja tuloksena oli kilpurin täydellinen romuttuminen. Wizard-motorsport rakensi sinnikkäästi uutta autoa Skotlanti-rallia varten ja kaluston valmistuikin juuri ja juuri ennen kilpailua.

SKOTLANTI-RALLI PÄTKÄRAPORTTEJA JA TULOKSET


- 04.05.1999 - PIRELLI-RALLI

Pirelli-ralli päättyi keskeytykseen toisena päivänä

Testit ennen Pirelli-rallia jäivät kiireen aikataulun takia muutamaan kymmeneen kilometriin ja auton tekninen kestävyys oli arvoitus. Kisa tuliterällä kilpurilla ei sujunutkaan ongelmitta. Menoa hidastivat moottorin käyntihäiriöt ja ohjaustehostinvika. Matka päättyikin toisen kilpailupäivän ensimmäiselle eli rallin kahdeksannelle erikoiskokeelle. Pari oli jo aiemmin saanut useita minuutteja aikasakkoa pitkäksi venyneiden korjaustoimien takia.

"Ennen seuraavaa osakilpailua testaamme autoa suomessa kolme päivää, joten silloin varmasti saamme kilpuria paljon luotettavammaksi. Uusi auto vaikuttaa erittäin nopealta, joten Skotlantiin lähdemme taistelemaan luokkavoitosta." Kertoo Marko jatkosuunnitelmista.


- 21.04.1999 - PIRELLI-RALLI

Corsa Maxi KIT CAR:in maailman ensi-ilta

Viikonloppuna ajettavassa Pirelli-rallissa nähdään uuden ralliautomallin ensiesiintyminen, kun Marko Ipatti ja Kari Kajula lähetävät kisaan juuri valmistuneella Opel Corsa Maxi KIT CAR:illa.

Pirelli-rallin tiet ovat Ipatille ja Kajulalle enimmäkseen tuttuja viime vuoden kisasta, jolloin pari ajoi yleiskilpailunkin kärkiaikoja N-ryhmäläisellä Mitsubishi Carismalla. "Uuden kilpurin vauhti on vielä melkoinen arvoitus, mutta paperilla ja pajalla auto vaikuttaa erittäin lupaavalta. Ennen kisaa ehdimme vain pikaisesti testaamaan autoa" kertoo Ipatti.

PIRELLI-RALLIN KOTISIVU


- 14.03.1999 - ENGLANNIN AVOIN RALLIMESTARUUSSARJA

Wales-ralli jäi väliin

13. ja 14. maaliskuuta ajettu ensimmäinen englannin avoimen rallimestaruussarjan osakilpailu Wales-ralli jäi Marko Ipatin ja Kari Kajulan osalta ajamatta. Vasta parisen viikkoa aiemmin luokiteltu Corsa Kit Car ei valmistunut ajoissa. Mestaruuspisteiden jahtaaminen käynnistyy Pirelli-rallissa huhtikuun lopulla.


- 07.03.1999 - ENGLANNIN AVOIN RALLIMESTARUUSSARJA

Englannin rallimestaruussarjaan kaudella -99 Corsa Kit Car:illa

Viime kauden Englannin rallimestaruussarjan N-ryhmän voitto toi tälle kaudelle uusia mahdollisuuksia. Automerkki vaihtuu nyt Mitsubishistä ja Opel:iin. Alkaneen kauden Englannin avoimen rallimestaruussarjaan osallistutaan Opel Motorsport Germany:n ilmoittamana Opel Corsa Maxi Kit Car:illa. Huollon ja muut käytännön järjestelyt Britteinsaarilla hoitaa Wizard Motorsport.

Kilpuri on luokiteltu vasta tämän kuun alussa. Autoa ei ole vielä päästy testaamaan, mutta paperilla se vaikuttaa erittäin kilpailukykyiseltä. Osallistuminen Brittisarjan käynnistävään Wales-ralliin on vielä hieman epävarmaa erään alihankkijan tuotantovaikeuksien takia.


KAUDEN 98 UUTISET